Totul despre marci

Cabinet de proprietate intelectuala

Cere oferta
+40 726 282 708
OFERTA PERSONALIZATA TE SUNAM NOI
ADRESA:Bd. Unirii, Sector 3, Bucuresti
TELEFON: (+4) 0726 282 708 | EMAIL: office@totuldespremarci.ro
Totuldespremarci.ro
Inregistrare marci
De ce trebuie inregistrata o marca?
Intr-o lume guvernata de piata si de concurenta este important sa-ti protejezi numele, indiferent daca vorbim de numele unui produs, al unui serviciu sau al unei firme
Ce pot inregistra ca marca ?
Aparent, posibilitatea de alegere a marcilor este nelimitata insa, in realitate, alegerea sau crearea unei marci nu este o problema usoara.
Ce este o marca?
Le vedem, le auzim, le atingem, le mirosim. Sunt prezente peste tot in viata noastra, pe strada, in propria casa, in supermarketuri, in restaurante.
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Costuri inregistrare marca-inregistrare marci OSIM, EUIPO, WIPO

Inregistrare marci Osim, Euipo, Wipo cu fonduri UE nerambursabile

Sprijin financiar pentru inregistrarea marcilor la Osim, Euipo sau Wipo

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile pentru inregistrarea marcilor?

Daca aveti o companie mica sau mijlocie, cu sediul in Uniunea Europeana, trebuie sa stiti ca aceasta ar putea fi eligibila pentru a solicita finantare si pentru a i se rambura 75% din taxele achitate.

Oficiul Uniunii Europene Pentru Proprietate Intelectuală ( pe scurt EUIPO) și Comisia Europeană au lansat Fondul pentru IMM-uri, cu scopul de a acorda sprijin financiar companiilor mici si mijlocii cu sediul în UE, si  care intenționează să își protejeze drepturile de proprietate intelectuală; subvenția se acordă sub formă de voucher, care în cazul înregistrării mărcilor este echivalentă cu 75% din valoarea taxelor dar nu mai mult de 1.000 euro.

Finanțarea acordată privește rambursarea taxelor percepute de oficiile naționale, europene sau internaționale pentru înregistrarea mărcilor sau a altor drepturi de proprietate intelectuală, cum ar fi brevete, soiuri de plante, desene și modele industriale.

Cum functioneaza rambursarea?

Astfel, dacă doriți sa înregistrați o marcă la nivel european, pentru 4 clase Nisa de servicii sau produse, veți achita taxe în valoare de 1.200 euro, iar rambursarea prin acest Fond va fi de 900 euro.

Fondurile sunt limitate și se acordă pe principiul „primul venit, primul servit”.

Pentru a beneficia de aceste restituiri de taxe,  este necesar să parcurgeți 3 etape:

1. In prima etapa, va trebui sa Depuneti cererea de finanțare la Oficiul European de Proprietate Intelectuală și sa așteptati decizia de subvenție si Voucherul
2. Apoi,  in etapa a 2 a este necesar sa Depuneti cererea de inregistrare marcă la OSIM sau EUIPO și sa chitati taxele de înregistrare.
3. Urmeaza etapa 3-in care trebuie sa Solicitati  rambursarea  taxelor plătite, taxe care vor fi virate direct în contul societății Dvs.*

Ceea ce este esential  să rețineți este că procedura de obținere a voucherului trebuie parcursă înainte de depunerea cererii de înregistrare a mărcii; nu puteți depune cererea de înregistrare înainte de primirea deciziei pozitive de subvenție.

 

Pentru a demara procedura de obținere a finanțării sunt necesare următoarele acte:

– codul IBAN al societății Dvs.
– certificatul de TVA și certificatul național de înregistrare a societății
– o declarație pe proprie răspundere completată și semnată de administratorul societății.

 

Taxe pentru inregistrare marci Osim

Inregistrarea unei marci presupune parcurgerea unor etape bine delimitate de prevederile legale precum si plata aferenta taxelor de inregistrare.

Exista mai multe tipuri de taxe pe care este necesar sa le achitati pentru a obtine  inregistrarea marcii dvs.

• Inregistrarea cererii de marca Osim – taxa de depunere a cererii de marca este in cuantum de 50 de lei si se plateste odata cu cererea de inregistrare a marcii
• Publicarea cererii de inregistrare marca Osim – taxa pentru aceasta procedura se achita odata cu depunerea cererii de marca si este in cuantum de 149 lei daca marca este alb – negru sau 497 lei daca marca este color.
• Examinarea cererii de inregistrare marca Osim – taxa de examinare se plateste odata cu depunerea cererii de inregistrare a marcii sau in maxim 30 de zile de la data depunerii acesteia la Osim; valoarea acestei taxe difera in functie de tipul marcii ( verbala sau figurativa), de culoarea revendicata, de numarul de clase Nisa.

Astfel, pentru inregistrarea unei marci verbale – alcatuita numai din cuvinte sau slogane, scrise cu litere standard – taxa de examinare este un cuantum de 547 lei;

In situatia in care marca pe care doriti sa o inregistrati la Osim este figurativa ( elemente verbale si logo, sau doar logo) in culori alb – negru, taxa de examinare este de 696 lei iar daca marca este color, cuantumul taxei este de 1641 lei;

Valoarea taxelor mai sus mentionate cuprind inregistrarea marcii pentru o singura clasa Nisa de produse sau servicii. Pentru orice clasa suplimentara solicitata la inregistrare, Osim percepe o taxa de 249 lei per clasa.

• Eliberarea certificatului de inregistrare al marcii – taxa pentru inscrierea marcii in Registrul marcilor si eliberarea certificatului de inregistrare este de 249 lei, taxa care se plateste in termen de 30 de zile de la data notificarii privind incheierea procedurii de inregistrare a marcii.

In cazul in care nu achitati taxa pentru eliberarea certificatului de inregistrare in termenul de 30 de zile de la data notificarii,  Osim va considera ca ati renuntat la inregistrarea marcii. Renuntarea la inregistrarea marcii se inscrie in Registrul marcilor si se publica in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala ( BOPI).

 

Taxe pentru inregistrare marci comunitare la EUIPO

Pentru inregistrarea unei marci la nivel comunitar, trebuie sa platiti taxa de baza in termen de 1 luna de la primirea cererii de catre oficiul comunitar – EUIPO.

Examinarea cererilor de inregistrare a marcilor si procesarea datelor legate de cererea de inregistrare a marcii se face numai dupa achitarea taxelor.

• Taxa de baza aferenta unei cereri de inregistrare a unei marci comunitare pentru 1 clasa Nisa de produse sau servicii este de 850 euro;
• Taxa pentru cea de a doua clasa Nisa este de 50 de euro;
• Pentru trei sau mai multe clase, taxa de inregistrare a cererii de marca europeana este de 150 euro pentru fiecare clasa.

O marca nationala sau europeana este valabila 10 ani si poate fi reinnoita nelimitat, cu cate 10 ani la fiecare reinnoire.

In cazul in care primiti o solicitare de plata privind inregistrarea marcii, reinnoirea, publicarea sau transferul sau orice alta procedura legata de inregistrarea unei marcii europene, NU ACHITATI pana nu verificati cu atentie  ce servicii sunt oferite si daca sursa solicitarii este oficiala.

 

De ce sa va inregistrati marca?

Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala este o necesitate in era digitala.

Marca este modul prin care clientii dvs va identifica, ea va deosebeste de concurenta si este esentiala pentru succesul afacerii dvs.

Prin inregistrarea marcii se protejeaza imaginea companiei, unicitatea produselor acesteia si va asigurati ca nimeni altcineva nu poate copia elementele care va identifica si sa va diferentiati de competitori.CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Servicii inregistrare marci

Desfasurandu-ne activitatea la nivel national, European si International si cu o experienta de peste 15 ani in domeniul juridic si al proprietatii intelectuale, va putem ajuta la inregistrarea marcilor, brevetarea inventiilor, precum si la inregistrarea programelor pe calculator.


CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Contacteaza-ne

Am ajutat la inregistrarea a peste 2000 de marci pentru clientii nostri din Romania, Uniunea Europeana si la nivel international.

  2024 © Totul despre marci. All Rights Reserved. Proudly Crafted by Quart Agency
  x

  Oferta personalizata

  Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.

   x

   Te sunam noi!

   Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.