Totul despre marci

Cabinet de proprietate intelectuala

Cere oferta
+40 726 282 708
OFERTA PERSONALIZATA TE SUNAM NOI
ADRESA:Bd. Unirii, Sector 3, Bucuresti
TELEFON: (+4) 0726 282 708 | EMAIL: office@totuldespremarci.ro
Totuldespremarci.ro
Inregistrare marci
De ce trebuie inregistrata o marca?
Intr-o lume guvernata de piata si de concurenta este important sa-ti protejezi numele, indiferent daca vorbim de numele unui produs, al unui serviciu sau al unei firme
Ce pot inregistra ca marca ?
Aparent, posibilitatea de alegere a marcilor este nelimitata insa, in realitate, alegerea sau crearea unei marci nu este o problema usoara.
Ce este o marca?
Le vedem, le auzim, le atingem, le mirosim. Sunt prezente peste tot in viata noastra, pe strada, in propria casa, in supermarketuri, in restaurante.
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Inregistrare desene si modele industriale

Cine inregistreaza la OSIM modelul/desenul industrial va putea interzice copierea cat si imitarea acestuia de concurenta.

In dreptul de proprietate industriala, desenele sau modelele industriale se refera la aspectul estetic sau exterior al produselor.

Desenul sau modelul industrial este ceea ce face produsul atractiv pentru consumator, putand influenta decizia cumparatorului de a prefera un produs altuia.

Pentru a va proteja modelul/desenul industrial de concurenta, acesta trebuie inregistrat. Cine inregistreaza primul la OSIM modelul/desenul industrial va putea interzice copierea neautorizata cat si imitarea acestuia de catre concurenta.

 

De exemplu, pot fi protejate urmatoarele produse: articole de imbracaminte, bijuterii, cutii, mobilier, articole casnice, ambalaje si recipienti pentru transportul sau pastrarea marfurilor, produse alimentare, masini electrice, aparate de telecdomunicatii, motoare, masini de spalat, articole de birou, jucarii, constructii, produse cosmetice, produse farmaceutice, ceasuri, autovehicule, structuri arhitecturale, textile, sub conditia noutatii .


Inregistrarea unui desen/model industrial poate fi:
 • Nationala
 • Internationala
 • Comunitara

 

In Romania, protectia unui desen sau model industrial se poate obtine prin inregistrarea acestuia la Oficiul De Stat Pentru Inventii Si Marci-OSIM.

Inainte de depunerea cererii de inregistrare l pentru a afla ce este deja inregistrat in domeniul respectiv si a evalua sansele de obtinere a certificatului de inregistrare, este recomandabil sa faceti o verificare, privind anterioritatea.

Noi va putem consilia si reprezenta pe tot parcursul procesului de inregistrare a unui desen/model industrial, explicandu-va fiecare etapa ce trebuie parcursa.


CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Servicii inregistrare marci

Desfasurandu-ne activitatea la nivel national, European si International si cu o experienta de peste 15 ani in domeniul juridic si al proprietatii intelectuale, va putem ajuta la inregistrarea marcilor, brevetarea inventiilor, precum si la inregistrarea programelor pe calculator.


CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Contacteaza-ne

Am ajutat la inregistrarea a peste 2000 de marci pentru clientii nostri din Romania, Uniunea Europeana si la nivel international.

  Suna Mesaj
  x

  Oferta personalizata

  Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.

   x

   Te sunam noi!

   Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.