Totul despre marci

Cabinet de proprietate intelectuala

Cere oferta
+40 726 282 708
OFERTA PERSONALIZATA TE SUNAM NOI
ADRESA:Bd. Unirii, Sector 3, Bucuresti
TELEFON: (+4) 0726 282 708 | EMAIL: office@totuldespremarci.ro
Totuldespremarci.ro
Inregistrare marci
De ce trebuie inregistrata o marca?
Intr-o lume guvernata de piata si de concurenta este important sa-ti protejezi numele, indiferent daca vorbim de numele unui produs, al unui serviciu sau al unei firme
Ce pot inregistra ca marca ?
Aparent, posibilitatea de alegere a marcilor este nelimitata insa, in realitate, alegerea sau crearea unei marci nu este o problema usoara.
Ce este o marca?
Le vedem, le auzim, le atingem, le mirosim. Sunt prezente peste tot in viata noastra, pe strada, in propria casa, in supermarketuri, in restaurante.
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Intrebari frecvente

Suntem aici sa raspundem oricaror intrebari legate de procedurile inregistrarilor de marca.

Ce trebuie sa fac pentru a inregistra un slogan?

Inregistrarea unui slogan se face parcurgand aceleasi etape ca pentru orice marca.


Am o denumire si nu vreau s-o mai foloseasca nimeni, cum procedez?

Pentru ca o denumire sa nu mai poata fi inregistrata de nimeni ca marca, pe nici un domeniu de activitate, se poate solicita inregistrarea pe toate cele 45 de clase ale Clasificarii de la Nice. La aceasta situatie se impun niste lamuriri suplimentare, si anume:

 • sunt excluse de la protectie si nu se pot inregistra marcile lipsite de caracter distinctiv, cele generice sau uzuale intr-un domeniu de activitate (conform art. 5 din Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, modificata si completata prin Legea 66/2010);
 • nu se pot inregistra ca marci denumiri, insotite sau nu de elemente grafice (desene), identice sau asemanatoare cu marcile notorii;
 • in cazul in care marca nu este folosita pe o perioada de 5 ani consecutiv, pe unul sau mai multe dintre domeniile de activitate pentru care s-a obtinut inregistrarea, tertii interesati pot obtine decaderea din drepturi pe domeniile respective si inregistrarea marcii pentru ei.

Mi-am inregistrat numele firmei la Registrul Comertului. Trebuie sa o inregistrez si la OSIM?

Inregistrarea la OSIM a denumirii unei firme nu este obligatorie, dar este utila, in sensul ca prin aceasta inregistrare puteti opri terte firme sau persoane fizice sa utilizeze aceeasi denumire in acelasi domeniu de activitate. Se impun niste precizari, in sensul ca trebuie tinut cont de faptul ca nu se pot inregistra marci constituite exclusiv din cuvinte generice sau uzuale intr-un domeniu de activitate, si nici marci identice sau similare cu marci notorii.

In concluzie, este posibil ca, in cazul in care denumirea firmei este un cuvant uzual, generic sau identic/similar cu o marca notorie, sa se fi putut inregistra la Registrul Comertului (la Registrul Comertului nu sunt valabile aceleasi reguli ca in cazul OSIM), dar sa nu se poata inregistra ca marca la OSIM. Conditii inregistrare marci.


Am inregistrat un nume de site si vreau sa stiu daca trebuie sa-l inregistrez si la OSIM

Inregistrarea la OSIM a denumirii unui site nu este obligatorie, dar este utila, in sensul ca prin aceasta inregistrare puteti opri terte persoane fizice sau juridice sa utilizeze aceeasi denumire de site, in acelasi domeniu de activitate.


CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Servicii inregistrare marci

Desfasurandu-ne activitatea la nivel national, European si International si cu o experienta de peste 15 ani in domeniul juridic si al proprietatii intelectuale, va putem ajuta la inregistrarea marcilor, brevetarea inventiilor, precum si la inregistrarea programelor pe calculator.


CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA
CABINET DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Contacteaza-ne

Am ajutat la inregistrarea a peste 2000 de marci pentru clientii nostri din Romania, Uniunea Europeana si la nivel international.

  Suna Mesaj
  x

  Oferta personalizata

  Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.

   x

   Te sunam noi!

   Lasati-ne un mesaj mai jos, iar noi vom reveni catre dumneavoastra in 24 de ore.